Can a Florida power of attorney agent sell the principal's home?
Only when the document specifically grants sale authority, and homestead still needs the spouse's joinder if the principal is married. Here is what Florida Chapter 709 says for document prep. This is not legal advice.
A Florida agent cannot sell a house because the title on the cover says "power of attorney." Under § 709.2201(1), the agent may use only authority the document specifically grants, plus what is reasonably necessary to carry that grant out. A catch-all line that says the agent can do anything the principal can do grants nothing. Title companies and closing attorneys read the powers list. If sale or real-property authority is missing, expect the title company to stop and ask for more.
Homestead has an extra rule. Section 709.2201(2)(b) confirms a power of attorney can authorize conveyance or mortgage of homestead property, but if the principal is married, the agent may not convey or mortgage that homestead without joinder (signing along) of the spouse or the spouse's guardian. The spouse can join in person or through the spouse's own power of attorney. Either spouse can name the other as agent, so a couple who each sign one has both sides of a homestead sale covered. Bring the original to closing. A copy usually works like the original, but § 709.2106(5) lets the original be required for recording when the power of attorney is used for real property.
ClickDocs prepares a Florida financial durable power of attorney for $89. Intake asks which powers to grant so the sale language is either on the page or deliberately left off. Preview before you pay. Whether you should authorize a sale, and how homestead joinder works in your marriage, are attorney questions when the stakes are high.